Mojave na Dell OptiPlex 5060

Poradniki, instrukcje i dyskusja na temat instalacji macOS 10.14 Mojave na komputerze PC.
MatiWaldi
Mistrz

Re: Mojave na Dell OptiPlex 5060

Post autor: MatiWaldi »

wiec tak, najpierw uzylem Twojego pliku w calosci, i mozna bylo przewidziec ze spanikuje. Potem przekopiowalem te ustawienia grafiki, i niestety tez restart podczas ladowania paska...
Mati_Waldi
MatiWaldi
Mistrz

Kurła.....wsadzilem wszystko co trzeba do devices, a w graphics nie wylaczylem inject Intel... jaki kałmuk...
Mati_Waldi
MatiWaldi
Mistrz

I dalej bez efektu...:(
Mati_Waldi
MatiWaldi
Mistrz

Przez przypadek znalazlem przyczyne czemu mi tak wypierdzielalo system na KP przez tyle czasu... Chcialem teraz zmienic sobie smbios na taki z maca mini, i lipa, KP, a ten od unibeasta mial bodajze iMac 14,2... az dziwne.
Mati_Waldi
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

Na tak egzotycznym sprzęcie minie trochę czasu zanim znajdzie się odpowiednią konfig. No i kupa z tym roboty.
Hackintosha z i5-8500T jeszcze nie widziałem. Ten Dell OptiPlex 5060 ma też pewnie blokadę DVMT Pre-Allocated Memory.
Taki sprzęt się unika dla hackintoshy. Można to obejść, w sieci są opisy jak. Ale znowu kupa roboty.
Ustawienia jakie posyłałem były na i5-8500. Bez T. Nie działało, więc będzie się różnił, także w ustawieniach.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
MatiWaldi
Mistrz

Spoko spoko, ja to rozumiem i nie mam zadnych pretensji do nikogo ;) Ale jest jeszcze jeden pomysl... wymienic proc ;) bo ze jest wymienialny to wiem na bank :D
Niemniej jednak nie spodziewalem sie az takiej walki. Wprawdzie Mojave stoi i rusza z dysku, udalo mi sie zmienic smbios na Mac mini. Procesor widzi 2,11 GHz Intel Core i5 ( nie wiem czy dziala Turbo Boost) Ram pokazuje prawidlowo, nawet jak mialem przez chwile Maca z 2019 roku to mi pokazywalo ze jeden slot na ram jest wolny. jak mam Mac mini to nie pokazuje karty ramu. Grafike tez widzi poprawnie tyle ze z dopiskiem 7MB. sciagnalem IOJones, i Hackintool, bede jutro szukal i sie bawil, musze sie w koncu nauczyc samemu to ogarniac. ale najpierw chyba przeloze ten dysk i wifi, bo mnie juz tez strzela to zonglowanie pendrakami. Jeszcze sobie sprawdze w intelArc jaki to dokladnie jest proc na jakim gniezdzie i sprawdze co mozna jeszcze tutaj innego wsadzic. moze jakas i7 xD na razie to sie ciesze ze system stoi
Mati_Waldi
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Masz tam pewnie problem z chłodzeniem, jeśli chcesz wymienić CPU.
Ten i5-8500T ma pobór mocy (TDP) 35W. Chłodzenie może być za słabe.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
MatiWaldi
Mistrz

dlatego trzeba wybrac tez cos o malym poborze... pewnie nie bedzie to latwe, ale jest nadzieja, znalazlem wlasnie ponoc dzialajacy config dla grafiki z tego procka. zaraz bede testowal. okazalo sie ze model 3060 wychodzil tez z dokladnie tym samym procem co moja 5060... xD moze akurat mi sie uda xD
Mati_Waldi
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Jakbyś znalazł dobry config, to wstaw tu guide :D i opisz swoje cierpienia :lol:
Bootloader OC
MatiWaldi
Mistrz

no raczej, niech bedzie dla potomnosci xD zreszta bede wrzucal gdzie sie da, tonymax, insanelymac... z kazdego forum jakies informacje mam :D trzeba cos tez z siebie oddac xD
Mati_Waldi
ODPOWIEDZ