DELL Vostro 3550 - Czy da radę?

Masz komputer na którym chcesz zainstalować macOS? Przymierzasz się do kupna nowych podzespołów? Szukasz porady? Chętnie pomożemy!
sir_banan

DELL Vostro 3550 - Czy da radę?

Post autor: sir_banan »

Witajcie,
zgłaszam się do was z zapytaniem czy na laptopie DELL Vostro 3550 uruchomię któryś z systemów mac OS, oraz o wszelkie podpowiedzi jak się do tego zabrać gdyż nigdy wcześniej nie robiłem tego na żadnym innym urządzeniu. Przede wszystkim zależy na mi na tym aby zdobyć jakieś nowe doświadczenie, lecz nie ukrywam bardzo bym się cieszył jakby wszystko wypaliło i działało tak jak trzeba.

Zacznę może od parametrów:
Procesor: Intel Core i5 2450M
Pamięć RAM: 8GB DDR3
Karta graficzna: Intel HD Graphics 3000
Dysk: 500GB HDD

mam nadzieję że te informację na początek starczą, wybrałem dlatego akurat tego laptopa gdyż zalega on już parę miesięcy nie używany, a wiadomo że jakby miało coś nie wypalić to wolę uziemić stary i w pewnym sensie nie potrzebny sprzęt, dlatego też jestem gotowy podjąć wszelkie ryzyko związane z jego uszkodzeniem. Przejrzałem już wstępnie forum w poszukiwaniu różnych informacji i teraz przyszła pora na mój post. Wszelka pomoc będzie doceniona, a jeśli będzie do niej potrzebna większa ilość informacji na temat sprzętu to zrobię wszystko aby ich udzielić.

Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

Witamy na forum.

Nic nie stoi na przeszkodzie by spróbować. High Sierra będzie najwyższym systemem. Być może jednak Sierra.
Laptopy nie są polecane dla początkujących. Wymagają często znacznie więcej wkładu pracy i wiedzy. I na to musisz się przygotować.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
sir_banan

Re: DELL Vostro 3550 - Czy da radę?

Post autor: sir_banan »

Dziękuję za odpowiedź, jestem przygotowany na to że nie będzie to proste zadania, lecz jestem gotowy na to wyzwanie. Z tego co wyczytałem aby cokolwiek zacząć, muszę przygotować odpowiedni config, od czego powinienem zacząć?
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
ODPOWIEDZ