Witam szanowne grono
Od nie dawna jestem posiadaczem hakin z systemem Ventura. W związku z tym że nie znam w ogóle systemów macOS chciałem zapytać:
- Czy jest możliwość i sens tworzyć konto na Apple Store tym bardziej że nie jest to "urodzony" Apple ?
- Podczas próby utworzenia konta system chce dane mojej karty bankowej - czy jest to bezpieczne ?
- Czy apple na swoich usługach nie ma jakiś systemów wyłapujących takich delikwentów jak ja czyli macOS na sprzęcie do tego nie przeznaczonym ?
Reszta to pytania stricte techniczne więc poszukam w innych wątkach na forum.
Z góry dzięki za odpowiedzi i Pozdrawiam
Pytanie o usługi Apple
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Re: Pytanie o usługi Apple
Ma to sens tylko wtedy jeśli chcesz korzystać z usług w chmurze i apps jakie są oferowane w tym store. Podanie danych bankowych jest bezpieczne, ale należy zawsze próbować przejść proces tworzenia konta bez tego. Osobiście robilłem to już bardzo dawno temu i nie podawałem żadnych prywatnych danych.
Do tej pory wszyscy korzystający z hackintoshy nie mieli problemów z Apple i traktowano ich tak samo jak posiadaczy sprzętu oryginalnego.
Do tej pory wszyscy korzystający z hackintoshy nie mieli problemów z Apple i traktowano ich tak samo jak posiadaczy sprzętu oryginalnego.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC